Een video zonder video strategie is als een ei zonder zout. Prima, maar het schiet een beetje aan zijn doel voorbij. Een sterke video strategie is onmisbaar wanneer je een animation laat maken. Animaties zijn razend populair. Echter, wanneer je een animation niet op de juiste manier inzet behaal je niet het optimale resultaat. Door slechts een animation te laten maken ben je er nog niet, en in deze blog vertellen we jou waarom. Er is werk aan de winkel!

Reden 1:  Blijf op schema

Iedere sterke marketingcampagne begint met een goede planning. Je behaalt je doelen alleen als je je aan je plan houdt. Met een video strategie zorg je ervoor dat jouw animation op het juiste moment, op de juiste plaats verschijnt. Gebruik het See-Think-Do-Care-Model als basis voor je video strategie en spreek je doelgroep op de juiste manier aan. Heb je meerdere animaties laten maken? Dan weet je met jouw video strategie zeker dat je de juiste video inplant voor het meeste ideale moment.

Reden 2: video strategie houdt het spannend

Voorkom dat je doelgroep verveeld raakt door van tevoren te bepalen welke animation je op welk moment plaatst. Binnen jouw video strategie bepaal je welke video geschikt is voor welk moment. Dit creëert overzicht. Je weet welke animaties je hebt laten maken en plant deze op zo’n manier in dat je je doelgroep kunt blijven verassen. Het helpt je te bepalen in welke fase van de customer journey je jouw doelgroep aanspreekt. Dit verhoogt de effectiviteit. Wanneer je twee soortgelijke video’s kort na elkaar plaatst kan de kijker namelijk nogal snel verveeld raken.

Reden 3: Meet je successen

Je wilt het natuurlijk weten wanneer jouw animatie goed scoort. Daarentegen, wanneer de animation die je hebt laten maken niet zo goed scoort wil je daar ook van op de hoogte zijn. Wanneer je binnen jouw video strategie een bepaald ritme hebt bepaald waarin je jouw animaties plaatst, is het makkelijk te meten welke momenten er wel en niet succesvol zijn. In de statistieken kun je onder anderen zien hoe vaak je animation bekeken is, hoe vaak er op je links geklikt is en hoelang je animatie gemiddeld bekeken is. Op basis van deze gegevens kun je bepalen waar het goed (of fout) gaat en hier je video strategie op aanpassen. Haken kijkers op een bepaald moment in de video af? Dan weet je dat je de volgende keer dat je een animation laat maken iets anders moet aanpakken. Wordt er weinig geklikt op je call to action? Misschien heb je deze komt hij te vroeg. Wanneer je kijkers zich bijvoorbeeld nog in de ‘See’ fase bevinden, zitten ze nog niet te wachten op een call to action. Wordt je animation op een bepaald moment van de dag supervaak bekeken? Dat betekent dat je meer animaties rond die tijd zou moeten plaatsen.

Zo, aan de slag dus! Je animation ligt misschien al klaar, nu is het tijd voor een ijzersterke video strategie. Kun je wel wat hulp gebruiken? Schroom dan niet om even te bellen met onze strategische expert.