Waarom een whiteboard animatie maken?

Er zijn talloze soorten animaties en daarmee talloze doelen waarvoor je deze kunt inzetten. Een animatievideobedrijf helpt je vaak bij zowel de productie en de verspreiding van je animatie, maar ook welke stijl het beste bij je past. Ga je voor een 3D animatie om je product realistisch en toch fantasievol te promoten? Of kies je voor een interactieve animatie om meer uit de specfieke details te halen en conversies te vergroten? Of laat je een whiteboard animatie maken? Een whiteboard animatie wordt (helaas) vaak gezien als een te simpele stijl. Men laat eerder een technische animatie maken, met veel kleur en bewegingselementen. Maar ondanks dat een whiteboard animatie enorm simplistisch kan zijn, heeft het unieke voordelen.

Laat een whitboard animatie maken om deze redenen

Met een animatie laten maken breng je jouw boodschap op een snelle en duidelijke manier over aan (potentiële) klanten. Daarbij is het een super effectieve manier video storytelling. Maar naast het vertellen van een verhaal zijn er meer argumenten voor het gebruik van animatie in jouw strategie en daarmee specifiek een whiteboard animatie:

  1. Een whiteboard animatie houdt aandacht vast: Het is in verschillende onderzoeken bewezen dat mensen makkelijker informatie verwerken wanneer deze in een video wordt overgebracht dan wanneer gebruik wordt gemaakt van tekst. Animaties klik je sneller aan en je bent minder geneigd om tijdens het kijken af te haken. Daarbij heeft de simpele visuele uitstraling van een whiteboard animatie
  2. Het is universeel: Een van de voornaamste redenen om een whiteboard animatie te maken, is omdat het vaak een universele boodschap draagt. Oftewel, iedereen begrijpt het. Zelfs zonder geluid. Of je nu Chinees, Eskimo of Portugees bent.
  3. Kijkers raken betrokken: Een whiteboard animatie is ontzettend prettig om naar te kijken. Daarom houdt deze stijl vaak veel langer de aandacht vast van de kijker dan een drukke video, waarin objecten in het rond vliegen en er een overload aan kleur is gebruikt.
  4. Krachtige marketing tool: Met de opkomst van social media, smartphones en tablets worden er ook steeds meer video’s bekeken en gedeeld en wordt dit een standaard voor het presenteren van informatie. Een whiteboard animatie doet het erg goed op social media om je naamsbekendheid gigantisch te vergroten.

Benieuwd naar specifieke animatiestijlen en hun voordelen? Of benieuwd hoe het animatie maken in zijn werk gaat? Want wat heb je nodig om een animatie te maken? Over onze werkwijze voor animaties lees je hier meer of neem vrijblijvend contact met ons op!