Animatie laten maken? Dit zijn de meest gemaakte fouten
Een uitleganimatie laten maken, die vervolgens door miljoenen mensen wordt bekeken, dat is waar je als videomarketeer van droomt; een viral video. Dat zou geweldig zijn voor de organisatie die je wilt promoten. Maar in realiteit mogen we eigenlijk al heel blij zijn met minder. Wat je op zijn minst wilt bereiken is je doelgroep. En deze interesseren en aanzetten tot actie na het zien van jouw animatie is het eindresultaat. Helaas worden er bij een uitleganimatie laten maken weleens wat fouten gemaakt, waardoor het resultaat tegen kan vallen. Ga daarom deze 3 veelgemaakte fouten uit de weg:
Geen gebruik van een script
Het is een animatie, het beeld spreekt voor zich; het verhaal doet er dus minder toe. Dit is absoluut niet het geval. Bij een animatie maken is de fundering belangrijk. Ons advies is dan ook om het script niet zelf te schrijven, maar om het samen te doen met een ervaren scriptschrijver. Zonder een goed verhaal komt je boodschap niet over en kun je die miljoenen views wel vergeten.
Overload aan informatie
Het is niet handig om alle details over je informatie in je animatie te stoppen. Wij adviseren gewoonlijk een duur van ongeveer 75 seconden om beknopt maar krachtig je verhaal te communiceren. Daarin is het belangrijk om de belangrijkste informatie te delen. Deel je te veel? Dan creëer je verwarring door een overload aan informatie en verliest je animatie betekenis. Denk er dus goed over na wat er belangrijk is om echt te zeggen en wat de kijkers zal boeien. De rest kun je visualiseren. Voordat je begint met een animatie maken, is het dus raadzaam om eerst goed te weten wat je wilt vertellen en wat vooral niet.
Een te lange duur
Wij adviseren altijd om een uitleganimatie te laten maken die niet langer duurt dan tussen de 60 en 90 seconden. Dit maakt de animatie vlot en houdt het interessant. Helaas wordt er vaak de fout gemaakt om een te lange animatie te laten maken, waardoor je kijkers afhaken en de interesse verliezen. Een lange animatie overigens ook moeilijker om om te zetten in een onlie advertentie, omdat je dan vaak belangrijke informatie wegneemt bij het inkorten. Ook werken kortere animaties veel beter op social media, waardoor je veel meer likes, shares en comments kunt verwachten. Wees dus streng voor jezelf en weersta de verleiding om de animatie steeds langer te willen maken. Hoe langer je verhaal, hoe minder sterk het is. Kort en krachtig zijn dus de kernwoorden.
Wil je weten hoe wij jouw animatie maken? Twijfel dan niet en vul je gegevens voor contact in rechts op de pagina!