Promotie animatie als online commercial op YouTube

Wist je dat je met jouw animatie meer kunt doen dan je (waarschijnlijk) denkt? Van een subtiele instructievideo op je productpagina’s tot het gericht promoten middels advertenties. Zo is een online commercial de perfecte vorm van een promotie animatie waarin je jouw dienst of product in het zonnetje zet en probeert zoveel mogelijk conversies te genereren. YouTube is nog altijd de koning van de videoplatforms en biedt verschillende advertentievormen aan om jouw promotie animatie onder de aandacht van je doelgroep te brengen. Hoe dat zit? Dat lees je hier.

Een TrueView campagne voor jouw animatie

Net zoals dat er verschillende soorten animatie zijn, zijn er ook verschillende manieren om deze te gebruiken om te adverteren. Een video strategie helpt je met het gericht inzetten van je advertenties, maar welke vorm zorgt ervoor dat je promotie animatie direct zorgt voor meer sales? TrueView campagnes maken het mogelijk om de kijker direct te verwijzen naar jouw product of dienst. Door op het juiste moment een knop als ‘nu bestellen’ toe te voegen, kun je je conversie flink verhogen. Hieronder een voorbeeld van Gillette. Hun Trueview campagne leidde tot 500.000 kliks op ‘nu kopen’.

Een andere slimme manier om een promotie animatie in te zetten als online commercial is het gebruiken van bumperadvertenties. Een bumperadvertentie is een korte advertentie van zes seconden die afgespeeld wordt voor een YouTube-video. Kort, krachtig en effectief.

Een effectieve online commercial in de praktijk

Hoe zet je nu je online commercial het beste in op YouTube? Met deze 5 tips helpen we je vooruit:

  • Tip 1: Vertel je boodschap binnen een Trueview-advertentie kort en krachtig. Het liefst binnen 30 seconden. Hoe korter, hoe groter de kans dat je publiek de hele online commercial zal afkijken. Later kun je op je website of op je YouTube-kanaal met een langere animatie dieper op de materie ingaan.
  • Tip 2: Gebruik voor een campagne verschillende advertentievormen, zoals een afwisseling van TrueView- en bumperadvertenties. Op deze manier kun je uitproberen welke advertentievorm het meest effectief is. Zo kun je je campagne makkelijk optimaliseren.
  • Tip 3: Probeer verschillende dingen uit en zie wat het beste werkt voor jouw online commercial. Heb je een call to action-overlay toegevoegd? Probeer dan eens een andere indeling. Ontdek wat jouw kijker aantrekt en pas dit toe in je advertentie.
  • Tip 4: Val op! Er is een overload aan advertisement op het internet. Hierdoor neemt de kijker je boodschap minder snel op. Denk daarom goed na over de inhoud van jonline commerciale promotie animatie. Weest grappig, krachtig of gewoon anders. Zo voorkom je advertentiemoeheid en blijft je online commercial interessant voor de kijker.
  • Tip 5: Richt je op de juiste doelgroep voor jouw campagne. Weet wie het beste op jouw Trueview- of bumperadvertentie reageert en pas hier je targeting-methode op aan. Zo behoud je de aandacht en zo zal jouw online commercial meer views genereren.

Zoals je ziet, kun je met jouw animatie een hoop kanten op. Er zijn verschillende manieren om jouw animatie in te zetten als online commercial. Het is aan jou om te bepalen hoe en waar je jouw online commercial inzet. Wil je meer weten over het inzetten van jouw online commercial binnen YouTube? Wij helpen je graag verder. Neem vandaag nog contact met ons op!