Interne communicatie met een animatie

Stel je voor: jouw organisatie is toe aan meer dan een nieuw likje verf. Processen zullen veranderen of er vindt een overname plaats. Natuurlijk wil je alle belangrijke informatie zo goed en helder mogelijk aan alle medewerkers overbrengen. Een gestroomlijnde interne communicatie werkt ook bevorderend voor de externe communicatie van jouw bedrijf. Maar hoe zorg je hiervoor in en hoe voorkom je misverstanden? Hieronder leggen we je uit hoe een animatie ervoor kan zorgen dat het nut en de noodzaak van de verandering van jouw organisatie in 75 seconden helder kan worden toegelicht.

uitleganimatie maken

De voordelen van een interne communicatie met animatie

Interne communicatie met animatie helpt je om je medewerkers te betrekken bij jouw verhaal en verbetert de informatieverstrekking binnen je organisatie. Een greep uit de voordelen:

  1. Je publiek neemt je boodschap beter in zich op dan bij het lezen van een tekst.
  2. Een animatie kan binnen enkele seconden dezelfde informatie verstrekken die een tekst binnen een paar alinea’s doet.
  3. Video maakt vele vergaderingen, hand-outs, e-mails en documenten overbodig. The video says it all.
  4. Een animatie voelt persoonlijker dan een tekst.
  5. Educatieve boodschappen kunnen overgebracht worden zonder dure en langdurige sessies.
  6. Een animatie is altijd beschikbaar, waar e-mail snel verdwijnt in de massa (of in de prullenbak).
  7. Je kunt een animatie altijd en overal bekijken. Op je tablet, telefoon, pc of zelfs televisie.
  8. Video biedt de mogelijkheid om emotie over te brengen waardoor de kijker betrokken raakt bij je verhaal.

Een management animatie voor interne communicatie

Interne communicatie in de vorm van een animatie kan op verschillende manieren ingezet worden. Een van deze vormen is een management animatie. Binnen een management animatie richt een manager of CEO zich tot de medewerkers. De CEO of manager wordt dan weergeven in de vorm van een geanimeerd karakter. Dit kan een ingewikkeld onderwerp wat luchtiger maken. Management video’s bevatten vaak updates over ontwikkelingen, prestaties of aankomende evenementen. Een management animatie is een open, persoonlijke manier om een band te bouwen tussen het hogere management en de rest van de organisatie.

Interne veranderingen

Zoals we eerder al aangaven is het laten maken van een animatie bij uitstek geschikt voor het toelichten van veranderingen. In dit type animatie worden processen eenvoudig en in korte tijd uitgelegd. Een animatie laten maken voor interne doeleinden helpt daarom ook om in deze tijden je personeel te trainen of onderwijzen, nieuw personeel in te werken of het maken van videoverslagen van bijvoorbeeld teamuitjes of personeelsfeesten.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn met animatie binnen jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. We bespreken samen graag de mogelijkheden.