Drie misvattingen over een explanimation die je niet kunt negeren

Misschien denk je erover na om gebruik te maken van een explanimation, maar weet je niet hoe je ermee moet beginnen. Misschien gebruik je al een explanimation, maar levert hij niet het gewenste resultaat op. In welk stadium je je ook bevindt, je hebt waarschijnlijk geen zin om je te moeten verantwoorden waarom je de helft van het marketingbudget hebt gespendeerd aan een onsuccesvolle video.

Wij hebben daarom de meest voorkomende misvattingen over explanimations voor je op een rijtje gezet. Op die manier willen we ervoor zorgen dat jij niet in dezelfde valkuilen stapt als velen anderen.

1. Een explanimation zorgt vanzelf voor meer engagement

explanimation

Wij geloven 100% in de kracht van een explanimation. Maar het is echt niet zo dat het omzetten van een boodschap in de vorm van een explanimation er direct voor zorgt dat je bezoekers wild worden. Hiervoor dien je een doordachte strategie toe te passen, afgestemd op je doelgroep. Explanimations worden namelijk steeds populairder, je bent niet meer de enige die het gebruikt. Dus, je moet opvallen, met kop en schouders boven de rest uitsteken. Houd overal rekening mee. De naam van de video, de thumbnail die je gebruikt, de beschrijving, etc. Als er iets niet in orde is, kan dat een reden zijn voor de bezoekers van je website om niet op jouw video te klikken.

2. Als ik mijn explanimation deel, komen de bezoekers vanzelf

Een video delen via social media is natuurlijk nooit een slecht idee. Echter, leeft de gedachte dat het delen van de video voldoende is en dat de rest vanzelf zal gaan. Niets is minder waar. Ook hier geldt: zorg ervoor dat je een unieke video hebt, die klopt op alle vlakken, en die aansluit bij wat jouw publiek wil.

3. Je eigen kanalen zijn de beste kanalen om de explanimation te delen

Het is logisch bij een video laten maken dat je het deelt op jouw eigen website en social media kanalen. Daar mag hij ook zeker niet ontbreken. Maar denk eens na over de mogelijkheden buiten je eigen kanalen. Zo zijn er binnen elke branche bepaalde websites te vinden waar jouw explanimation perfect thuis hoort. Denk bijvoorbeeld aan toonaangevende blogsites. Hier wordt een uitgesproken mening gegeven over verschillende relevante onderwerpen. Als je een goede website kan vinden, wordt hij ook nog eens gelezen door belangrijke mensen binnen de branche. De perfecte plek voor jouw explanimation natuurlijk!

Zoals je kunt lezen heb je een goed doordacht plan nodig om jouw explanimation écht te laten slagen. Wil je ook het maximale resultaat behalen? Neem dan contact met ons op voor een oriënterend gesprek.