Video marketing toepassen op jouw animatie

Een animatie laten maken? Check! Klaar is kees. Of toch niet? Hoewel er met de productie van je animatie al grote stappen zijn gezet, moet je na het opleveren ervan ook nog aan de bak. Want je animatie-uitlegvideo verspreidt zich niet vanzelf onder je doelgroep. Je animatie is klaar om aan de wereld te laten zien en het is belangrijk dat jouw video krijgt wat hij verdient.

video marketing

Van inhoud naar output

De kans is groot dat je de afgelopen tijd bezig bent geweest met de inhoud van jouw animatie-uitlegvideo. Je hebt nagedacht over het verhaal, de boodschap en een goede call to action. Maar, heb je ook al nagedacht over hoe je de inhoud van de animatie het beste kunt overbrengen als een effectieve marketingtool? Video marketing is een vak apart, maar wanneer je het goed doet, zal je de effecten hiervan zeker merken.

Niet overtuigd?

Ben je nog niet helemaal overtuigd van het belang van video marketing? Lees dan hieronder een aantal interessante feiten:

 1. 75% van al het verkeer op socialmediaplatform Facebook bestaat uit video;
 2. Er wordt in één maand meer online video content geüpload dan dat er in 30 jaar is gepubliceerd voor TV;
 3. Video’s zeggen meer dan 1.8 miljoen woorden in slechts één minuut;
 4. 95% van de mensen tussen de 16 en 34 jaar kijkt online video’s. 80% van de mensen tussen de 50 en 60 doen dit ook.

Tips over het gebruik van video marketing

Je hebt een geweldige animatie uitlegvideo laten maken en nu is het tijd om deze de wijde wereld in te laten trekken! Met deze strategische tips waarmee jouw animatie een sterke start kan maken:

 1. Geef je animatie een goede titel;
 2. Voorzie je video van een catchy beschrijving;
 3. Gebruik de juiste tags;
 4. Voeg een thumbnail toe die de aandacht trekt;
 5. Voeg een logo toe aan je Youtube video;
 6. Gebruik een call to action aan het eind van de animatie;
 7. Schakel een professional in.

Hopelijk ben je na het lezen van deze blog een stuk wijzer geworden als het gaat over video marketing voor jouw animatie-uitlegvideo. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Neem dan contact met ons op.