Animatie maken: hoe werkt dat?

Na het kiezen van jouw pakket is het pas echt tijd om je animatie te maken. Een animatie maken doorloopt bij ons vier stappen: concept, storyboard, productie en videomarketing. Het maken van een animatie is een erg specialistisch karwei, waar we de meeste tijd steken in de conceptfase en het storyboard. Op deze manier weten we zeker dat jou boodschap zo effectief mogelijk wordt uitgelegd aan de kijker. Hier lees je wat de verschillende stappen inhouden en hoe ze leiden tot het eindproduct.

Stap 1. Animatie concept

animatie makenEen animatie maken begint met een gesprek waarin we zoveel mogelijk leren over jouw organisatie, het product en wat het doel van de animatie moet zijn. We bepalen wat er verteld gaat worden en op welke manier. Een goed begin is het halve werk, daarom zullen we tijdens de sessie al ideeën uittekenen.

Stap 2. Animatie storyboard

Wanneer we een akkoord hebben over het concept is het tijd om een storyboard uit te werken. We laten zien hoe het script eruit ziet en hoe de animatie werkt. Daarnaast bepalen we samen de voice-over en eventuele muziek. Er is voldoende ruimte voor feedback, zodat de animatie echt aan jouw smaak is aan te passen.

Stap 3. Animatie maken

Als je tevreden bent met het storyboard en het script starten we de productie. We laten het storyboard tot leven komen en maken alle illustraties digitaal. Uiteraard vragen we aan het eind van deze stap ook weer om jouw feedback. Zodra we ook hier een akkoord over hebben is het af voor de afronding, het toevoegen van muziek en geluidseffecten.

Stap 4. Videomarketing

De laatste stap van een animatie maken speelt zich eigenlijk af als de animatie al af is. We zorgen ervoor dat het eindproduct door de juiste mensen bekeken wordt, met behulp van onze online marketingtechnieken. Zo haal je het maximale uit je investering en maak je klanten van de kijkers.

Dit is hoe klanten bij ons een animatie maken. Lijkt dit je wel wat?