Animatie maken: hoe werkt dat?

Veel bedrijven laten een animatie maken, vanwege de benodigde skills en kennis die het vergt. Maar hoe gaat zo’n animatievideobedrijf te werk? Bij ons stel je eerst een pakket samen op basis van jouw wensen, vervolgen kunnen we samen aan de slag! Een animatie maken kent bij ons vier stappen: concept, storyboard, productie en strategie. Het maken Een technische animatie maken is een erg specialistisch karwei, waarbij we de meeste tijd steken in de conceptfase en het storyboard. Op deze manier weten we zeker dat jou boodschap zo effectief mogelijk wordt uitgelegd aan de kijker. Hier lees je wat de verschillende stappen inhouden en hoe ze leiden tot het eindproduct.

Stap 1. Het concept

animatie makenEen animatie maken begint met een persoonlijk gesprek, waarin we zoveel mogelijk leren over jouw organisatie, het product en wat het doel van de animatie moet zijn. We bepalen samen wat er verteld gaat worden en op welke manier. Een goed begin is het halve werk. Daarom zullen we tijdens de sessie al ideeën uittekenen en de eerste versie van het script schrijven.

Stap 2. Het storyboard

Zodra we akkoord hebben op het concept is het tijd om een storyboard uit te werken. Zie dit als een soort stripverhaal, waarin je animatie schematisch wordt gevisualiseerd. We laten ook zien hoe het (nu complete) script er uitziet en hoe de animatie werkt. Daarnaast bepalen we samen de voice-over en bespreken we je wensen voor het sounddesign. Er is voldoende ruimte voor feedback, zodat de animatie geheel naar jouw smaak is.

Stap 3. Productie

Als je tevreden bent met het storyboard en het script starten we de productie. We laten het storyboard tot leven komen met animatie en realiseren alle illustraties digitaal. Uiteraard vragen we aan het eind van deze stap ook weer om jouw feedback. Zodra we ook hier een ‘go’ voor hebben is het tijd voor de afronding; het toevoegen van muziek en geluidseffecten.

Stap 4. Strategie

De laatste stap van een animatie maken speelt zich af als de animatie opgeleverd is. In deze optionele fase zorgen onze ervaren videomarketeers ervoor dat het eindproduct door de juiste mensen bekeken wordt en jij je specifieke doelen bereikt met behulp van onze online marketingtechnieken. Zo haal je het maximale uit je investering en maak je klanten van je kijkers.

Dit productieproces hanteren we bij al onze klanten die waarvoor we een animatie maken. Lijkt dit je wel wat? Neem dan vrijblijvend contact op!