Animatie maken? Doe dit vooraf!

 

animatie maken

Wanneer je een animatie gaat maken moet je zorgen dat je goed voorbereid bent. Je wilt niet zomaar aan iets beginnen. Zorg dus dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Zo is het belangrijk van groot belang dat je van te voren nadenkt over de boodschap die je met je animatie wilt overbrengen. Ga je een informatieve animatie maken of een vermakelijke animatie? Of wil je misschien je website verduidelijken door middel van een uitlegvideo? Het kan allemaal maar je zult je doel pas bereiken wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Daarom is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de boodschap, de stijl en het verhaal dat je wilt vertellen met je animatie.

In wat voor stijl ga jij jouw animatie maken?

Jij kunt de animatie precies zo maken zoals jij wilt. Vraag je dus af welke stijl er past bij jouw organisatie. Is jouw organisatie, jong, hip en flexibel? Dan kun je je animatie misschien maken in een vrolijke kleurrijke setting. Is de organisatie puur zakelijk ingesteld? Dan kun je voor jouw animatie misschien beter kiezen voor een rustiger thema. Kies een stijl die jouw doelgroep aanspreekt en ervoor zorgt dat de doelgroep herkent dat het om jouw organisatie gaat.

Welk verhaal wil je vertellen met jouw animatie?

Het klinkt vanzelfsprekend maar toch is het belangrijk om te vermelden. Wanneer je een animatie gaat maken is het belangrijk dat je goed nadenkt over het verhaal dat je wilt vertellen. Jouw animatie is dé kans om jouw doelgroep iets te vertellen over je organisatie. Denk er dus goed over na wat deze boodschap is. Wil je een animatie maken omdat je je doelgroep wilt uitleggen hoe iets werkt of wil je dat je doelgroep jouw drijfveren begrijpt? Er zijn een heleboel redenen om een animatie te willen maken. Zorg ervoor dat jij weet wat de jouwe is.

Wat is het doel van jouw animatie?

Zoals hierboven vernoemd, kun je een heleboel verschillende redenen hebben een animatie te willen maken. Een van de meest voorkomende redenen is dat een animatie een complex verhaal op eenvoudige wijze kan uitleggen. Een andere veelvoorkomende reden om een animatie te maken is om een bepaald gevoel te willen opwekken bij de doelgroep. Ben je op zoek naar meer bezoekers op je website? Dan kan een animatie je daar enorm bij helpen! Wat jouw doel ook is, het is belangrijk om voor je begint te weten wat je wilt bereiken.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!