Animatievideo laten maken? 3 tips ter voorbereiding

animatie maken

Een animatievideo laten maken vergt enige voorbereiding van je. Ja, ook als je het aan een expert overlaat. Je wilt niet zomaar aan iets beginnen. Zorg dus dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken om het productieproces ook snel en soepel op gang te brengen. Denk bijvoorbeeld van te voren na over de boodschap die je met je animatie wilt overbrengen en in welke stijl je deze wilt laten animeren. Ga je een informatieve animatie maken of een vermakelijke animatie? Wil je een 3d animatie laten maken wil je liever dat we een interactieve animatie maken? Het kan allemaal, maar je zult je doel pas bereiken wanneer je het op de juiste manier aanpakt. Daarom is het belangrijk dat je van te voren goed nadenkt over de boodschap, de stijl en het verhaal dat je wilt vertellen met je animatie.

In wat voor stijl ga jij jouw animatie maken?

Een animatievideo laten maken kan precies zoals jij wilt. Vraag je dus af welke stijl er past bij jouw organisatie. Is jouw organisatie, jong, hip en flexibel? Dan kun je je animatie misschien maken in een vrolijke kleurrijke setting. Is de organisatie puur zakelijk ingesteld? Dan kun je voor jouw animatie misschien beter kiezen voor een rustiger thema. Denk aan een whiteboard animatie maken. Kies een stijl die jouw doelgroep aanspreekt en ervoor zorgt dat de doelgroep herkent dat het om jouw organisatie gaat.

Welk verhaal wil je vertellen met jouw animatie?

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch is het belangrijk om te vermelden: weet wat je kernboodschap is. Wanneer je een animatievideo laat maken is het belangrijk dat je goed nadenkt over het verhaal dat je wilt vertellen. Jouw animatie is dé kans om jouw doelgroep iets te vertellen over je organisatie. Hoe duidelijker de boodschap, hoe beter de experts kunnen meedenken over de juiste communicatie en visualisatie ervan. Wil je een animatie maken omdat je je doelgroep wilt uitleggen hoe iets werkt of wil je dat je doelgroep jouw drijfveren begrijpt? Er zijn een heleboel redenen; zorg ervoor dat jij weet wat de jouwe is.

Wat is het doel van jouw animatie?

Zoals hierboven vernoemd, kun je een heleboel verschillende redenen hebben om een animatievideo te laten maken. Een van de meest voorkomende redenen is dat een animatie een complex verhaal op eenvoudige wijze kan uitleggen en zo meer duidelijkheid schept bij de doelgroep. Een andere veelvoorkomende reden om een animatie te maken is om een bepaald gevoel te willen opwekken bij de doelgroep. Ben je op zoek naar meer bezoekers op je website? Dan kan een animatie je daar enorm bij helpen! Wat jouw doel ook is, het is belangrijk om voor je begint te weten wat je wilt bereiken.

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op!