Animatie laten maken: thema en karakter

Bij een animatie laten maken is het van belang dat je van te voren nadenkt over het thema en karakter. Zeker, als je van plan bent om (later) meerdere animaties te laten maken voor verschillende doeleinden. Ook is het vaststellen van een thema belangrijk als je meerdere animaties gebruikt om verschillende vraagstukken te verduidelijken die toch een overkoepelend thema hebben. Daarbij kan het thema ook invloed hebben op het karakter dat de hoofdrol speelt in je animatie.

Het beste thema voor jouw animatie

Aandacht besteden aan een goed thema, wordt vaak vergeten of achteraf gedaan. Vaak is het doel van een animatie laten maken om bepaalde ingewikkelde vraagstukken te verduidelijken en kort en krachtig uit te leggen. Wanneer je als merk continu gebruikmaakt van hetzelfde thema en dezelfde iconen om iets uit te leggen, wordt het voor de kijker makkelijker om te zien waar hij op moet letten in verschillende animaties. Zo komt de boodschap beter aan. Een andere belangrijke reden voor het kiezen van een thema wanneer je een animatie gaat laten maken is dat je herkenbaar wordt. Wanneer de kijker animaties in jouw thema ziet, weet hij gelijk dat het om animaties van jouw organisatie gaat.

Het beste karakter voor jouw animatieanimatie laten maken

Wie kent hem niet.? Die bolle blauwe geanimeerde man van de tv. Bol, bol, bol, bolll… Dit is het perfecte voorbeeld van een herkenbaar karakter. Een terugkerend en herkenbaar karakter voor jouw animatie zorgt ervoor dat je doelgroep je herkent en vertrouwt. Wanneer dit karakter daarbij steeds terug keert om iets aan je uitleggen zal dit karakter binnen jouw animatie overkomen als een alwetend personage. Je doelgroep kan bij dit karakter terecht wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn. Je hebt een animatie laten maken om iets te verduidelijken. Een karakter versterkt dit. Voor je dit karakter laat maken is het belangrijk dat je heel goed weet wat je wilt uitstralen. Dit karakter moet perfect aansluiten bij de waarden van jouw organisatie.

Heb je vragen of wil je eens kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op.