Animatie laten maken: thema en karakter

Wil je een animatie laten maken? Denk er dan van te vore goed over na wat je van plan bent om later nog meer animaties te laten maken. Dit kan over verschillende onderwerpen. Zo kun je verschillende animaties gebruiken om verschillende thema’s of vraagstukken te verduidelijken. Het is belangrijk om hier van te vore over na te denken omdat het invloed kan hebben op het karakter dat de hoofdrol speelt in je animatie. Ook een herkenbaar thema is van belang.

Het beste thema voor jouw animatie laten maken

Waarom is het nu eigenlijk zo belangrijk om een thema te kiezen wanneer je een animatie gaat laten maken? Het antwoord ligt misschien wel voor de hand maar dat betekent niet dat het niet vaak vergeten wordt. Vaak is het doel van een animatie laten maken om bepaalde ingewikkelde vraagstukken te verduidelijken en kort en krachtig uit te leggen. Wanneer er continue gebruik gemaakt wordt van hetzelfde thema en dezelfde iconen om iets uit te leggen, wordt het voor de kijker makkelijker om te zien waar hij op moet letten. Zo komt de boodschap beter aan. Een andere belangrijke reden voor het kiezen van een thema wanneer je een animatie gaat laten maken is dat je herkenbaar wordt. Wanneer de kijker jouw thema ziet weet hij gelijk dat het om een animatie van jouw organisatie gaat.

Het beste karakter voor jouw animatie laten makenanimatie laten maken

Wie kent hem niet.? Die bolle blauwe geanimeerde man van de tv. Bol, bol, bol, bolll… Dit is het perfecte voorbeeld van een herkenbaar karakter. Een terugkerend en herkenbaar karakter voor jouw animatie laten maken zorgt ervoor dat je doelgroep je herkent en vertrouwt. Wanneer dit karakter daarbij steeds terug keert om iets aan je uitleggen zal dit karakter binnen jouw animatie overkomen als een alwetend personage. Je doelgroep kan bij dit karakter terecht wanneer er vragen of onduidelijkheden zijn. Je hebt een animatie laten maken om iets te verduidelijken. Een karakter versterkt dit. Voor je dit karakter laat maken is het belangrijk dat je heel goed weet wat je wilt uitstralen. Dit karakter moet perfect aansluiten bij de waarden van jouw organisatie.

 

Heb je vragen of wil je eens kijken wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.