Animatie laten maken? Dit zijn de meest gemaakte fouten

Welke marketeer wil dat nou niet? Een animatie laten maken die door miljoenen mensen wordt bekeken omdat hij viral is gegaan. Dat zou geweldig zijn voor de organisatie die je wilt promoten. Misschien moeten we echter al heel blij zijn met minder. Wat je op zijn minst wilt bereiken is je doelgroep interesseren en aanzetten tot actie na het zien van jouw animatie. Helaas worden er bij het laten maken van een animatie wel eens wat fouten gemaakt waardoor het resultaat tegen kan vallen. Wil jij een animatie laten maken? Ga deze 3 veel gemaakte fouten dan uit de weg:

Animatie laten maken: het script

Het is een animatie. Je zou dus kunnen denken dat het verhaal er minder toe doet dan het beeld maar dit is absoluut niet het geval. Wanneer je een animatie laat maken is de fundering belangrijk. Ons advies is dan ook om het script niet zelf te schrijven of om het samen te doen met een ervaren scriptschrijver. Zonder een goed verhaal komt je boodschap niet over en kun je die miljoenen views wel vergeten.

Overige informatie

Het is niet handig om alle details over je informatie in je animatie te laten stoppen. De animatie zal ongeveer 75 seconden duren en daarin is het belangrijk om de belangrijkste informatie te delen. Deel je teveel? Dan creëer je verwarring door een overload aan informatie. Denk er dus goed over na wat er belangrijk is en wat de kijkers zal boeien. Voor je een animatie wilt laten maken is het dus raadzaam om eerst goed te weten wat je wilt vertellen en wat ook vooral niet.

animatie laten maken

De ideale lengte

Wij adviseren altijd om een animatie te laten maken die niet langer duurt dan tussen de 60 en 90 seconden. Dit maakt de animatie vlot en houdt het interessant. Helaas wordt er vaak de fout gemaakt om een te lange animatie te laten maken waardoor je kijkers afhaken en de interesse verliezen. Wees dus streng voor jezelf en weersta de verleiding om de animatie langer te willen maken. Een sterk en kort verhaal is beter dan een lang en saai verhaal. Kort en krachtig zijn dus de kernwoorden.

Wil je weten hoe wij jouw animatie maken? Twijfel dan niet, en vraag om advies via onderstaande button.