5x waarom jouw brein hunkert naar infographics of animaties

Wanneer je erover nadenkt om infographics of uitleganimaties te laten maken is het raadzaam om eerst stil te staan bij de effectiviteit ervan. Misschien vraag je je af wat precies de voordelen zijn van het laten maken van infographics of uitleganimaties of begrijp je niet helemaal wat de voordelen hiervan zijn ten opzichte van een tekst. Hieronder vind je vijf redenen waarom wij mensen graag naar infographics of animaties kijken.

1. We zijn visueel ingesteld

We zijn visueel ingesteld. Dat wil zeggen dat 50% van ons brein zich bezig houdt met het verwerken van beelden. Wij kunnen in 0,01 seconden onze omgeving waarnemen met onze ogen. Een symbool kunnen we binnen 150 milliseconden verwerken en begrijpen. Denk bijvoorbeeld aan een verkeersboord. Een infographic maakt het ons brein dus makkelijk om informatie snel te begrijpen.

2. Informatie overload

Beelden zorgen voor duidelijkheid. We lijden aan een overschot aan informatie en ons brein zoekt vanzelf naar de informatie die het makkelijkst te verwerken is. Kijk jij ook niet altijd liever naar de plaatjes dan naar de tekst? Dan ben je niet de enige. Gemiddeld lezen internetgebruikers maar 28% van de woorden op een website.

3. Beelden zorgen voor meer betrokkenheid

Onderzoek toont aan dat de bezoekers 80% meer lazen op een website als deze was gevuld met kleurrijke afbeeldingen. Tip: Laat je een infographic maken, geef dan duidelijk aan dat de infographic voldoende kleur moet bevatten.

4. Beelden zijn overtuigender

Misschien is het lastig om je publiek te overtuigen van je boodschap te overtuigen. Een infographic laten maken kan je hier mee helpen. Onderzoek aan de Wharton School of Business toonde aan dat 50% van het publiek tijdens een presentatie overtuigd werd door een enkel verbale presentatie. 67% van het publiek was overtuigd toen er kleurrijke afbeeldingen aan de presentatie werden toegevoegd.

5. Infographics en animaties kun je beter onthouden

Men onthoudt 10% van wat hij hoort, 20% van wat hij leest en maar liefst 80% van wat hij ziet of doet. Ben je na het lezen van deze informatie nieuwsgierig geworden? Of ben je benieuwd naar de prijzen voor animatie? Lees dan onze vorige blog of neem dan contact met ons op.

infographics of animaties