Online commercial inzetten op YouTube

Wist je dat je met jouw animatie meer kunt doen dan je (waarschijnlijk) denkt? Je kunt jouw animatie namelijk gebruiken als online commercial ter promotie van jouw dienst of product. Je kunt jouw animatie ook inzetten als bumper advertentie. Hoe dat zit? Dat lees je in deze blog.

Een TrueView campagne voor jouw animatie

We hebben al vaker vermeld dat je door middel van een animatie jouw boodschap beter kunt overbrengen op je publiek. Maar wat zou je ervan vinden als jouw animatie direct kan zorgen voor meer sales? TrueView campagnes maken het mogelijk om de kijker direct te verwijzen naar jouw product of dienst. Door op het juiste moment een knop als ‘nu bestellen’ toe te voegen, kun je je conversie flink verhogen. Hieronder een voorbeeld van Gillette. Hun Trueview campagne leidde tot 500.000 kliks op ‘nu kopen’.

Een andere slimme manier om animatie in te zetten als online commercial is het gebruiken van bumperadvertenties. Een bumperadvertentie is een korte advertentie van zes seconden die afgespeeld wordt voor een YouTube video. Kort, krachtig en effectief.

Een effectieve online commercial in de praktijk

We geven je nu een aantal tips over hoe je je online commercial het beste kunt inzetten binnen YouTube:

Tip 1: Vertel je boodschap binnen een Trueview advertentie kort en krachtig. Het liefst binnen 30 seconden. Hoe korter, hoe groter de kans dat je publiek de hele online commercial zal afkijken.Later kun je op je website of op je YouTube kanaal met een langere animatie dieper op de materie ingaan.

Tip 2: Gebruik voor een campagne verschillende advertentievormen, zoals een afwisseling van TrueView- en bumperadvertenties. Op deze manier kun je uitproberen welke advertentievorm het meest effectief is. Zo kun je je campagne optimaliseren.

  • Tip 3: Probeer verschillende dingen uit. En zie wat er het beste werkt voor jouw online commercial. Heb je een call-to-action overlay toegevoegd? Probeer eens een andere indeling. Wat trekt jouw kijker aan en pas dit toe in je advertentie.
  • Tip 4: Val op! Er is een overload aan advertisement op het internet. Hierdoor neemt de kijker je boodschap minder snel op. Denk daarom goed na over de inhoud van jonline commerciale advertentie. Weest grappig, krachtig of gewoon anders. Zo voorkom je advertentiemoeheid en blijft je online commercial interessant voor de kijker.
  • Tip 5: Richt je op de juiste doelgroep voor jouw campagne. Weet wie het beste op jouw Trueview- of bumperadvertentie reageert en pas hier je targeting-methode op aan. Zo behoud je de aandacht en zo zal jouw online commercial meer views genereren.

Zoals je ziet, kun je met jouw animatie een hoop kanten op. Er zijn verschillende manieren om jouw animatie in te zetten als online commercial. Het is aan jou om te bepalen hoe en waar je jouw online commercial inzet. Wil je meer weten over het inzetten van jouw online commercial binnen YouTube? Wij helpen je graag verder.