Animatie laten maken: waarom?

Met de immense hoeveelheid aan visuele content, is het niet gek dat je je soms afvraagt wat je nu het beste kunt inzetten. Dit hangt voornamelijk af van je strategie en je doelen. Video wordt steeds populairder en steeds meer bedrijven bouwen complete campagnes met enkel video, maar ook daarin heb je meerdere opties. Want ga je nu voor animatie of voor live action? Beide kunnen enorm kracht bij je communicatie zetten. Waarom? Je visualiseert boodschappen en maakt ze waardevoller, makkelijker en leuker om te consumeren voor je doelgroep. Daarom lichten wij de belangrijkste voordelen uit van animaties.

Een animatie laten maken maakt je beter vindbaar

Merken die veel aandacht besteden aan hun online aanwezigheid, willen zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Animaties inzetten is er één van. Met een animatie verhoog je namelijk de kwaliteit van een website. Google ziet dit als hoogwaardige content en geeft je daarmee automatisch een streepje voor op anderen die dit niet hebben. Hiermee draag je uiteindelijk bij aan betere vindbaarheid in de zoekmachines.

Een animatie is effectief

Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van animatie. Daaruit blijkt dat maar liefst 60% van de internetbezoekers het kijken naar een video boven het lezen van een tekst verkiest. Daarbij is 80% van de bezoekers eerder geneigd om een aankoop te doen na het zien van zo’n video. Een animatie inzetten binnen je campagne of op je website, kan dus zorgen voor een stijging in je conversies, een hogere click-through-rate van je ads én websitebezoekers die langer blijven hangen op je site.

animatie laten maken

Een animatie past bij ieder bedrijf

Een animatie helpt je om je dienst of product duidelijk te demonstreren. Het maakt niet uit om wat voor soort bedrijf, product of dienst het gaat. Mensen kijken nou eenmaal graag naar beeld, daar speelt een animatiefilmpje op in. Al helemaal omdat je met animatie letterlijk alles kunt visualiseren. Zo kun je van A tot Z je boodschap personaliseren, zodat precies past bij je merk en boodschap.

Animatie is super hip

Bedrijven laten vaak een animatie maken om snel en goed binnen één minuut het verhaal te vertellen. Omdat je veel context kunt visualiseren, beperkt het script zich alleen tot het hoognodige en laat het de rest aan het beeld over. Het merendeel van de marketeers (meer dan 75%) investeert vandaag de dag dan ook in video of animatie. Dat doen ze niet zomaar. Een animatie geeft een extra toegevoegde waarde aan dat beeld waar de bezoekers zo graag naar kijkt. Het legt ze iets uit.

Een animatie is makkelijk te verspreiden

Een animatie is geschikt voor eigenlijk alle kanalen. Op social media, op je website, in advertenties of op tv; het is maar net de vraag waarop je doelgroep zich bevindt. We geven wel toe, een effectieve verspreiding van je animatiefilmpje vergt de nodige marketingkennis. Zeker als je je animatie in een campagne wilt integreren. Maar wanneer je dit goed doet, geef je je naamsbekendheid een enorme boost!

Wil je ook een animatie laten maken? Neem dan contact met ons op!