Animatie laten maken: waarom?

Je vraagt je misschien af waarom je een animatie zou laten maken. Eén antwoord kan zijn omdat je jouw product, dienst of idee zo duidelijk en efficiënt mogelijk over wilt brengen op je klanten. Een animatie laten maken brengt nog meer voordelen met zich mee en die lees je hier.

Een animatie laten maken, maakt je beter vindbaar

We willen het allemaal: zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Het laten maken van een animatie is er daar één van. Met een animatie verhoog je namelijk de kwaliteit van een website en dit zorgt er uiteindelijk weer voor dat je beter zult scoren in de zoekresultaten.

Een animatie is effectief

Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van animatie. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst zestig procent van de internetbezoekers het kijken naar een video boven het lezen van een tekst verkiest. Daarbij is tachtig procent van de bezoekers eerder geneigd om een aankoop te doen na het zien van zo’n video. Een animatie laten maken is dus effectief.

animatie laten maken

Een animatie past bij ieder bedrijf

Een animatie helpt je om je dienst of product duidelijk te demonstreren. Het maakt niet uit om wat voor soort bedrijf, product of dienst het gaat. Mensen kijken nou eenmaal graag naar beeld, daar speelt een animatie op in.

Animatie is super hip

Door het laten maken van een animatie kun je je verhaal binnen één minuut vertellen. Het merendeel van de marketeers (meer dan 75%) investeert vandaag de dag in video of animatie. Dat doen ze niet zomaar. Een animatie geeft een extra toegevoegde waarde aan dat beeld waar de bezoekers zo graag naar kijkt. Het legt ze iets uit.

Een animatie is makkelijk te verspreiden

We geven toe, het gaat niet vanzelf. Wanneer je een animatie hebt laten maken, heb je nog wel de juiste marketingkennis nodig om het balletje te laten rollen. Als je dit goed doet, zal je animatie snel door veel mensen gezien en verspreid worden. Een animatie is makkelijk te delen. Dit vergroot je naamsbekendheid.

Wil je ook een animatie laten maken? Neem dan contact met ons op!